Kontakt os her​

Vær opmærksom på at vi kun i  læser  e-mails i arbejdstiden (man-fre kl 8-17), og at der afhængigt af travlhed kan gå nogle dage inden vi besvarer din mail.  Hvis det haster så ring!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Lus hos heste

​Heste kan angirbes af flere forskellige slags lus, men i praksis ser vi kun den lille hestelus (damalina equi) herhjemme . Den er en lille lus på ca. 2-3 mm, der lever hele sit liv på heste. 

Lusene kan overføres fra hest til hest via kontakt, sadelunderlag, børster eller ejerens jakke. Lusene overlever dog kun få døgn udenfor hesten.

Lus elsker en tyk vinterpels - så har de optimale forhold og kan blive til rigtigt mange i løbet af en vinter. Derfor er vores typiske luse-hest en tætpelset hest/pony, der begynder at klø sig tiltagende i løbet af det tidlige forår. 

Lusene holder især til under pandelok, i manen og halerod. Er der mange, breder de sig ned af halsen, flankerne og lårene.

Lusene gnaver skæl af hestens hud og medfører en intens kløe, der resulterer i at hesten gnubber det meste af pelsen af.
​Alle heste i en flok smittes med lus, men det er ofte kun på enkelt dyr, at man ser kløen.

​Behandling af lus foregår ved at give hestene flydende lusemiddel, der påføres langs med manen og ved haleroden. Det er effektivt, men der skal behandles flere gange

Midlet er ikke godkendt til hest, så evt. bivirkninger er på eget ansvar. 

​Husk desuden at alle heste i flokken skal behandles, ellers smitter de hinanden igen.
​Tæpper og børster vaskes ved 60 grader eller lægges en nat i fryseren.

.

Hestelus i forstørrelse​