♫♪ Der er så fuld af sjov – i en hundeskov ♪♫

​Vores hunde elsker at komme ud og få nye oplevelser. Derfor benytter vi os en meget af at der er en del hundeskove i området.

Den største fordel ved hundeskove er, at det er indhegnede arealer, hvor man må have hunden/e løs. -Altså forudsat, at man har styr på hunden og kan kalde den til sig (hunde, der hører under hundeloven fra 2010, må naturligvis ikke være løs i hundeskoven).

Det er ikke altid, man møder andre i hundeskoven, men derfor er det alligevel super spændende for hundene, da de virkeligt får brugt deres næse og får en masse sanseindtryk.

Når man møder andre hunde, skal man naturligvis lige observere situationen, det er jo ikke alle hunde, der er lige vilde med andre hunde. Men som hovedregel mener jeg, at man kun tager i hundeskoven med hunde, som kan med andre hunde. Selvfølgelig kan man aldrig være 100 % sikker, da der lige pludselig kan​opstå dårlig kemi mellem to hunde, selvom de kan enes med alle andre. Men langt de fleste oplevelser jeg har haft i hundeskovene er positive.

​Mine hunde elsker i hvert fald at komme ud i hundeskoven, hvor de kan løbe frit rundt, undersøge alting og forhåbentligt få leget med nogle andre hunde. Og det sociale samspil mellem hunde kan ikke erstattes af menneskelig kontakt. Det er virkeligt en god måde at stimulere sin hund på og have nogle gode oplevelser sammen.

Hvilke muligheder er der så i området.....

Sebberup Skov, Løsning

Hvis man kører ad hovedvejen fra Hedensted mod Horsens, skal man dreje til venstre ad Stubberupvej (skilt med 2​km til Løsning). Så kører man ca. 1,3 km, hvorefter hundeskoven ligger på højre hånd, følg grusvejen mod højre og man kommer til en stor parkeringsplads. Hundeskoven her er ca. 5 ha.

Det er en rigtig fin hundeskov. I størstedelen af skoven er der mange træer med stier imellem. Men der er også et mere åbent areal, hvor der er rigtigt dejligt om sommeren. Og hvor hundene rigtigt kan tumle. Der er også en lille sø, hvor nogle hunde jo elsker at bade.​

Kærskoven

Ligger ved hovedvejen på vej fra Hedensted (cirka 6 km fra Hedensted) mod Horsens. Lige inden rastepladsen skal man dreje til højre. 

Følg grusvejen til p-pladsen. Hundeskoven ligger på højre side. Den er ikke så stor ca. 2 ha. Men så kan man evt. supplere turen med en gåtur med hunden i snor i den omkringliggende skov. 

Hvis man møder andre hunde, der vil lege, synes jeg ikke at størrelsen på skoven er så afgørende.

Grund Skov, Stouby.

Ca. 6 ha. stor indhegnet hundeskov ved Grundvej nær Stouby. Fra rute 23 Vejle – Juelsminde drejes ad Grundvej. (ca. 1 km før Stouby).

 Fortsæt ad grusvejen frem til en rød​lade. Her er P-plads og en af de tre låger ind til hundeskoven. 

Det er en lidt mere bakket hundeskov end de andre. Der er flere fornuftige stier at følge og forskellige muligheder for at variere turen.

Boller Overskov, Horsens.

2,9 ha stor indhegnet hundeskov beliggende ved Nordrevej, Boller Overskov, Horsens. Der er P-plads lige ved en af lågerne. De gange vi har været der, har vi mødt mange hunde. Men det hænger måske sammen med, at vi kun har været der i weekender. Den er ikke så stor, men der er flere stier rundt, så man kan variere gåturen lidt.

Generelt er det vores erfaring, at hundeskovene ikke er specielt store, men så må man jo bare gå flere runder!

Du kan finde flere hundeskove i området på her

God tur!

Kærlig hilsen Hedensted Dyreklinik

Det er skønt med en god middagslur efter sådan en dejlig tur i hundeskoven!​