Mærkning af hund og kat

​Det sker jævnligt at folk kommer til os med hunde eller katte, som de har fundet og mangler en ejer til. Hvis dyret er mærket, er det nemt for os at finde frem til ejeren.

Alle hunde skal været mærket, enten med øretatovering eller microchip. Herefter er de registreret i Dansk Hunderegister og det er nemt at finde frem til deres ejer. Husk dog altid at gøre opmærksom på, hvis du flytter, ellers kan vi ikke finde dig, hvis det netop er din hund, der er løbet hjemmefra.

Kattene bliver oftest øretatoveret - det er mere praktisk, da alle umiddelbart kan se, at katten tilhører nogen og ikke er vild. Vi øretatoverer din kat gratis, hvis den alligevel skal bedøves, typisk i forbindelse med kastration eller sterilisering.

Her er et par historier

En glad, men noget beskidt bearded collie findes i Sebberup skov af et ældre ægtepar på aftentur. Næste morgen får vi hunden ind på klinikken. Hunden er øretatoveret og har adresse i Arre, hvilket jo er noget langt herfra, men vi prøver at ringe til ejeren. Via mobiltelefonen får vi fat på en lettet ejer, der befinder sig i - London!


Det viser sig at hunden midlertidigt passes af hendes bror i Løsning. Han havde for 2 dage siden villet lufte hunden i skoven, men netop da han lukker hunden ud af bilen lyder der skud og hunde stikker forskrækket af.
En time senere var hunden hjemme i god behold, dog sulten ovenpå alle strabadserne.

​En sort kat får for vane at kravle gennem vinduet ind i soveværelset til en familie i Løsning. Da manden i familien har katteallergi, er det et stort problem og på trods af ingen fodring og flere forsøg på at jage katten væk med en vandslange, bliver den ved med at komme igen. 

Den er tam, så til sidst bringer familien den her til klinikken. Vi aflæser øretatoveringen og finder frem til den rigtige ejer, der er glad, men noget forbavset. Katten er løbet væk for over 6 uger siden og hun har faktisk allerede anskaffet sig en afløser. Så må vi bare håbe, at de 2 katte kan enes!